Сърцето работи неуморно и без почивка  – от първата до

...
Сърцето работи неуморно и без почивка  – от първата до
Коментари Харесай

Страдате ли от сърдечни проблеми - проверете сами с прости упражнения и тестове

Сърцето работи неуморно и без отмора  – от първата до последната глътка въздух на индивида. Дължим му грижи, с цел да бъде крепко. Редовните умерени тренировки, отводът от тютюнопушене, ограничението на кофеина и солта, приемът на потребни за сърцето храни и добавки, доста ще го облекчат. Профилактичните прегледи и проучвания, които наложително ни назначава ОПЛ един път годишно, дават визия за цялостното здраве на организма и могат да посочват някои болести или предстоящ проблем, само че по какъв начин да разберем крепко ли е сърцето ни, без да се постанова да посетим кардиолог и без да се подложим на проучвания? Има няколко сигнала, в които да се вслушаме, както и няколко метода да тестваме сърцето си сами и проверим силата и здравето му за по-малко от 5 минути.
Следните положения могат да демонстрират сърдечен проблем:
1. Отоци по краката. Огледайте краката си и изключително глезените. Наличието на оток може да демонстрира сърдечен проблем. Разбира се допустимо е отокът да се дължи на плоскостъпие, проблеми с вените, задържане на течности преди месечния цикъл и др, само че не пропускайте да ревизирате и сърцето си.
2. Ускорен или занимателен пулс. Ако сърцето ви редовно бие по-бързо или по-бавно отвън диапазона 60-90 удара в минута и това не се дължи на спорт, стрес или странично деяние на някой медикамент, имате съществено съображение да се притеснявате.
3. Задухът с изключение на проблем с белия дроб може да сочи и сърдечно заболяване.
 Този елементарен тест разкрива положението на сърцето ви Този елементарен тест разкрива положението на сърцето ви
Тази публикация ще изясни по какъв начин можете да ревизирате положението на сърцето си вкъщи, без в допълнение съоръжение. Защо би трябвало да знаем това...
4. Проблемите с кръвното налягане също са притеснителни.
Математиката в интерес на сърцето
Простичък тест, който може да извършите сами в домашни условия, опирайки се на математиката, ще ви помогне да ревизирате здравето и силата на сърцето. Вземете хронометър. Седнете, отпуснете се и се пробвайте да сте оптимално спокойни. Проследете броя на сърдечните удари върху противоположната страна на китката на ръката (върху радиалната вена) за една минута и запишете цифрата. След това станете, подскачайте 45 секунди, седнете и наново премерете. Запишете цифрата. Починете минутка и направете замерването за трети път. Получените 3 цифри ще ви покажат здравето на сърцето с простички калкулации. Съберете ги, извадете от получения общ брой 200 и разделете на 10.
- Ако резултатът ви е до 5 – поздравления, сърцето ви работи чудесно и няма място за терзания.
- Резултат до 10 също се смята за естествен, над 10 обаче е индикация за проблем и са значими както прегледът при експерт, по този начин и промени в метода на живот – повече придвижване, по-малко стрес и нездравословни привички.
 4 предписания за филтриране на кръвоносните съдове 4 предписания за филтриране на кръвоносните съдове
Кръвта се транспортира до тъканите и органите с помощта на кръвоносните съдове. Те са тръбни структури и са разграничени на два типа &n...
- Резултат над 15 е неприятен и изисква незабавна среща с кардиолог.
Музиката в интерес на сърцето
Пробвайте да изкачвате стълби, пеейки. Ако бързо се задъхвате и не можете да си поемете въздух, то сърдечно-съдовата ви система е застрашена.
Един хронометър и 60 стъпала или пробата на доктор Петейро – кардиолог
Ако съумеете да изкачите 60 стъпала за към минута и половина, нямате особени учредения да се притеснявате. Ако съумеете да сторите това за 45 секунди, не сте застрашени от гибел от сърдечно-съдово естество. Време е да видите своя доктор, в случай че изкачването ви лишава повече от 3 минути.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР